1000 posjeta!

Posto ja trenutno neznam o cemu da pisem,ako zelite napisite u komentare o cemu ili o kojemu autu zelite da nesto napisem.Bilo da se radi o rabljenim ili novim.
Pozdrav!

14 komentara

  1. OBJASNO MI OVO.
    -KOJA JE FELUGA TEZA-ALU ILI CELICNA?RECIMO VELICINA 15-COLA.CITAM NAGDJE DA JE TEZA ALU,JER SE ZBOG MEKOCE MORA UPOTRIJEBITI VISE MATERIJALA,PA OPET NAGDJE PROCITAM DRUGACIJE.
    -15-COLNE ALU FELUGE POSTOJE U RAZMJERI OD 5JX15H2 PA DO 9JX15H2.KONKRETNO MI RECI STA OZNACAVA OVAJ PRVI BROJ?
    ZATIM,KAKO TO DA GUMA RAZMJERA 195/65/15 MOZE DA SE (PRETPOSTAVLJAM)NAMONTIRA NA SVAKU ALU FELUGU OD 15 COLA BEZ OBZIRA NA TAJ PRVI BROJ?
    KOJE ALU FELUGE JE,S OBZIROM NA TAJ PRVI BROJ NAJBOLJE UZETI?
    JA SAM UZEO ALU FELUGE 7JX15H2,E SAD KOJI RAZMJER GUMA JE NAJBOLJE DA UZMEM?
    DA LI JE NAJBOLJI 195/65/15?
    IMAM GOLFA 4,PROIZV 2003,130 KS.
    UNAPRIJED ZAHVALAN NA ODGOVORU?

  2. Znaci u pitanju je sluzbeni golf 4,2004 godiste sa predjenih 60.000 km,koji se uredno odrzava,110 ks.
    Tokom januara i februara vise puta sam primjetio da se u radu motora cuje zvuk-tak,tak,tak,tak, pa prestane,pa opet tak,tak, pa prestane.Znaci tiho,i ne uvijek.Javljalo se kad je motor hladan,kao i kad je ugrijan.Znalo se desiti da upalim auto ujutro kad je minus i nista se ne cuje,odvozim auto sat vremena i ono opet se cuje.Medjutim motor je tada najnormalnije radio,znaci bez trzavica,a evo vec dvadesetak dana sve je u redu.Odvezem auto u OVLASTENI SERVIS,kad tamo se to ne cuje,ko po nesreci, a majstor mi kaze da je to kombinacija loseg goriva,vlage i hladnoce.
    Da li su to bili hidropodizaci?I sta sad uraditi,da li to dirati jer je sad uredu?Sta ako se opet ponovi?Da li bi promjena ulja to rijesila ako su hidropodizaci?
    Unprijed zahvalan no odgovoru,i ne zamjerite na opsirnosti.

  3. Odgovor za gume;
    195-sirina gume,65-visina gume,15 promjer kotaca.Dobro si izabrao.195/65/15 je najbolji izbor u ovom slucaju.Alu naplatci su UVIJEK laksi od celicnih.Tezi su bili prije 10 godina.Sada se upotrebljavaju lake legure metala.Cisti primjer je O.Z superlegera.3 puta laksa od celicnih.Jedino pripazi na indeks brzine kod guma.Neka ne bude manje od 210 km/h.Primjer;gume sirine 195 ce se bolje ponasati na kisi i aquaplaningu ili zaplivanju guma jer su uze,ali ce malo losije drzati cestu,dok gume 205 sirine ce biti losije na aquaplaningu od 195-ica ali ce cestu zato nesto bolje drzati.Svaka opcija ima prednosti i mana.

  4. Ja sam sad uvezao sebi Golfa Iv iz 2000 TDi i kod mene se jutros kad je temp. bila je nesto ispod nule.Meni se to isto dogada,nbar ovo prvo jutro.Isto tako samo sto je meni nakon sto se zagrijao prestalo.Moje misljenje je to da je sve u redu.Da su hidropodizaci cuo bi se zvuk slican da ne kazem zveckanju.Majstor je bio u pravu.
    Dali mozda vi mozda znate koliko kosta lakiranje lajsni i kvaka u boju karoserije,isto Golf iv.

  5. automotion-svaka cast na ekspeditivnosti i strucnosti.
    Mnogo hvala,odagno si mi neke sumnje,i razmisljanja.Inace ,kad nesto pitam,obicno upitam par stvari koje sto posto znam-da vidim da li covjek zna,pa tek onda ono sto ne znam-jer sacuvaj nas boze sta ljudi lupaju.
    Sto se tice lakiranja lajsni i kvaka u boji karoserije to cu ujutro da ti provjerim na par mjesta, pa ti javim sutra poslije 23:00h.
    Pozdrav

  6. IMAM PASSATA 96 GODINA NOVIJA LINIJA,MOTOR 74KW BENZIN,PROBLEM JE TAJ ŠTO UJUTRO UPALI NORMALNO NO MEĐUTIM KRENE I KOD PRVOG STISKANJA KVAČILA ON SE UGASI A KASNIJE DOK SE NE UGRIJE KOD STISKANJA KVAČILA OBRTAJI PADAJU NA OTPRILIKE 500-600 ZADRHTI ALI SE NE UGASI I VRATI SE U NORMALU ODNOSNO NA 900OBR.SEK.,S TIM, NEZNAM DALI IMA VEZE, DA UZIMA OKO 12 LITARA GRADSKE VOŽNJE DOK NA DUŽE SASVIM NORMALNO ZNAČI U PROSJEKU 8L.,NITKO MI MJOŠ OD MAJSTORA NIJE MOGAO NI OTKLONITI NI RJEŠITI PROBLEM A KLAPNA JE U REDU BAREM TAKO UREĐAJ POKAZUJE.,UNAPRIJED HVALA

Komentariši